(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kulajda
Potřebné ingredience
1 litr mikyšky nebo podmáslí, 1 litr mléka, 4-5 větších brambor, kmín, polévkové koření, kopr (nejlépe čerstvý nebo sušený) 4 vejce, polévková lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kmínem a polévkovým kořením v cca 3/4 l vody. Mikyšku rozšlehám s mlékem, moukou a vejci (na rozdíl od české kulajdy nedávám do polévky vejce vařená, ale zašlehávám je) a vliju do uvařených brambor a za stálého míchání ještě krátce povařím. Nakonec přidám nasekaný kopr.
Výsledkem je cca 3,5 l hrnec dobroty, co se hrozně rychle vypařuje :-)))
Výsledkem je cca 3,5 l hrnec dobroty, co se hrozně rychle vypařuje :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Přenoska
(upraveno)
14. 1. 2009, 19:24
Kulajda a bez hub?
Jambi
(upraveno)
17. 1. 2009, 2:32
@Přenoska
Jasně houby mi do ní nesmí !!